Farmors fødselsdags lagkager

12 maj

De sidste par dage har stået på lagkage-lavning for mig (ja det tog noget tid, da jeg aldrig har lavet det “ordenligt” før), da vi idag skulle til fødselsdag ved min farmor, hvor jeg fik lov og lave kagerne til. Og når det er farmors fødselsdag det gælder, så skal der jo traditionerne tro være lagkage.
Så det blev til disse to smækre lagkager:

20130512-180249.jpg

Den bedste blev en lagkage på lyse bunde med en hyldeblomstcreme, hindbærskum og friske jordbær omtrukket af marcipan:

20130512-180341.jpg

Den anden blev på kakaobunde med en blåbær/lime creme med chokoladestykker og bananskriver omtrukket af marcipan:

20130512-180452.jpg

Opskriften på bundene kan i får her – så må i vente med det lækre fyld fra den første kage:

Ingredienser til 3 bunde:
4 æg (5 hvis de er små)
1 1/2 dl sukker
2 dl hvedemel (ved mørke bunde, brug i stedet 1 1/2 dl hvedemel og 1/2 kakao)
1 1/2 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 175grader.
Tegn et omrids af din springform på et stykke bagepapir og klip den ud.
Læg den i bunden af formen og smør kanterne med lidt smør.
Del æg i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne stive i en skål.
I en anden skål pisker du nu æggeblommer og sukker godt sammen.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver (og evt kakaopulver) i æggemassen og vend det sammen.
Vend herefter de piskede æggehvider i meget forsigtigt.
Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen i ca. 40minutter (du må ikke åbne ovnen meget inden, da den så vil falde sammen!) til den slipper, når du stikker noget spidst i.
Når kagen er afkølet løsnes kanten med en kniv, og den tages ud af formen.
Flæk kagen i tre dele ved først at ridse to lidt dybe riller hele vejen rundt og herefter skære bundene ud med en kniv eller trække med en snor.

Så er de klar til at blive samlet med noget lækkert fyld og gerne trække med det til næste dag, så bundene kan suge lidt godter til sig.

Skriv en kommentar